Season2 Maps Stream - Part2

 • Γράφτηκε από τον 

Το 2ο μέρος απο το stream της 29 Mαρτίου στους νέους χάρτες της Season2 στο Ladder. Waystation, Merry Go Round, OverGrowth, με Lalilulelo, Nautilus, και για το τέλος ένα Best Of 3 me NoBuildOrder και [GTgr]Prince. Ας δούμε σήμερα το 2ο μέρος της ημέρας εκείνης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Revision: 1

Ξεκινάμε απο έναν αγώνα του πρώτου μέρους που παραλείψαμε. Nautilus εναντίον Lalilulelo.

1

Nautilus [P] VS Lalilulelo [T] | Waystation

Απο τον προηγούμενο αγώνα του Part1, το rematch του Nautilus εναντίον του Lalilulelo. O χάρτης? Waystation. 2 θέσεις εκκίνησης με 2 διαφορετικές στρατηγικές. Συγκεκριμένα στις θέσεις που ξεκίνησαν οι παίκτες μας, είναι πιό φιλικό το Rush play, πιό γρήγορες στρατηγικές και όχι macro.
Σε αυτόν τον χάρτη επίσης υπάρχουν τα ιπτάμενα νησιά για expansions, κάτι που είχαμε καιρό να δούμε.

Σε ένα αρκετά επιθετικό άνοιγμα θα ξεκινήσει ο Terran παίκτης με reaper και ένα scv να τοποθετεί ένα προσωρινό engineering bay στο φυσικό expansion του αντιπάλου του. Ο Protoss παίκτης επιλέγει Stargate (δεν το ακύρωσε αυτήν την φορά :P), προφανώς για παρενόχληση με oracle. Δεν γνωρίζει όμως ότι ο αντίπαλος του, σχεδιάζει να εκμεταλευτεί την σχετικά κοντινή απόσταση μεταξύ τους, σχεδιάζοντας ένα επιθετικό build. Πάλι σε αυτήν την περίπτωση θα δούμε ότι αν δεν έχουμε επαρκή scout, είναι κάτι που θα μας στοιχίσει.

Tην στιγμή όπου ο Lalilulelo [Protoss] ξεκινάει το expansion του, ο αντίπαλος του έχει ήδη στην διάθεση του μονάδες απο 3 barracks μαζί με stim. To Oracle φεύγει πρός την βάση του terran παίκτη, καθώς δεν είχε κάνει καθόλου scout, και θα βρεθεί στην θέση να χρειάζετε να αμυνθεί εναντίον τεσσάρων marines τριών marauders με stim, 5 scv (για να πάρουν το πρώτο damage) και τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα.

Ο Prince στον σχολιασμό μας τονίζει ότι δεν πρέπει να χάσει το mothership core (ειναι πολύτιμο το photon overcharge), ενώ ο Melydron επίσης μας λέει ότι η μοναδική του ελπίδα είναι το forcefield στην ράμπα, για να μπορέσει να βγάλει επαρκώς άμυνα σε αυτό την αρχική δυνατή επίθεση στο 07:44.

Aποτυχία και στις δύο περιπτώσεις. Χάνει το Mothership core, δεν ακυρώνει το expanion, (400 minerals donation) και δεν πέφτει και το forcefield στην ράμπα. Το GG δεν άργησε να έρθει καθώς με stim o Τerran παίκτης ισωπέδωσε τον απομείναντα στρατό του Nautilus.

 • Tι μας άρεσε :

  Ότι έξυπνα ο terran παίκτης για άλλη μια φορά έξυπνα εκμεταλεύτηκε τις δυνατότητες του χάρτη.
 • Τι ΔΕΝ μας άρεσε :

  Ότι ο αντίπαλος του δεν το πήρε χαμπάρι.

lali-nauti1 lali-nauti2 lali-nauti3 lali-nauti4

2

[GT]ScoobyDoo [P] VS NoBuildOrder [Z] | Merry Go Round-Game1

Επόμενος αγώνας θα έχουμε ένα ενδοκοινοτικό fight, ΝοBuildOrder εναντίον ScoobyDoo απο την ομάδα της Gigateam στον χάρτη Merry Go Round, το λούνα πάρκ της season 2. Μετά απο λίγες αγαπούλες και παιχνιδάκια στο chat, θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις στρατηγικές επιλογές τους. 6 zerglings ίσα ίσα προλαβαίνουν και μπαίνουν στην κυρίως βάση του ScoobyDoo, χάνοντας έτσι 4 probes. Την 3η του βάση θα αποκτήσει ο NoBuildOrder, θα απλώσει και το creep του, και έτσι στο 7o λεπτό αναμένουμε τις κυρίως επιθετικές επιλογές των παικτών.

Η επιστημονική ομάδα του ScoobyDoo στέλνει απο τον πλανήτη Aiur, 2 Stargates, ενώ στην αντίθετη μεριά ετοιμάζονται μαζικές ορδές απο Roaches και Hydralisks. Tα phoenix του ScoobyDoo θα προσπαθήσουν να σκοτώσουν κάποιους εργάτες, στέλνει έναν ψεύτικο κολοσσό προσπαθώντας να ξεγελάσει τον αντίπαλο του, δεν θα δούμε όμως κάποια σοβαρά ζημιά στις βάσεις του zerg παίκτη.

Η αρχική επίθεση θα γίνει με μοιρασμένο στρατό του ScoobyDoo στην 3ή βάση του NoBuildOrder, αλλά και στο 1ο expansion με κάποια zealots, και phonix. Mια βασίλισσα θα πέσει μαζί με λίγα hydralisks, αλλά και πάλι χωρίς σοβαρές ζημιογόνες απώλειες. Ταυτόχρονα ζωντανεύουν και επιπλέον δυνάμεις του zerg παίκτη μας, (roaches/hydralisks), προσπαθόντας να σταθούν επάξια απέναντι σε voidrays, zealots, stalkers, phonix. Μικρές μάχες εντός και εκτός creep ζημιώνουν και τους 2 παίκτες, στο 16ο λεπτό, με τον ScoobyDoo να παραμένει σε 2 βάσεις και νιώθοντας σίγουρος για την στρατηγική του, ενώ ο Zerg παίκης λανθασμένα δίνει τις μάχες του κυρίως εκτός creep όπως πολύ σωστά σχολίασε ο Melydron στην μετάδοση μας. Με πλεονέκτημα την οικονονομία του, αλλά και το macro hatchery, ο NoBuildOrder ισωπεδώνει τον στρατό του αντιπάλου του. Xωρίς επιπλέον tech και οικονομία ο ScoobyDoo υποχρεώνετε στο GG.

 • Tι μας άρεσε :

  H καλή οικονομία του NoBuildOrder, αλλά και ο ψεύτικος κολοσσός του ScoobyDoo.
 • Τι ΔΕΝ μας άρεσε :

  Οι μάχες που έδινε ο NoBuildOrder εκτός Creep, και η στασιμότητα της τεχνολογίας του ScoobyDoo

build-scobby1 build-scobby2 build-scobby3 build-scobby4

3

[GT]ScoobyDoo [P] VS NoBuildOrder [Z] | OverGrowth LE-Game2

Με ασφαλή builds ξεκινάνε και οι 2 παίκτες μας στον δεύτερο σε σειρά αγώνα τους. Ο protoss παίκτης ξεκινάει με forge expand, ενώ ο zerg παίκτης παίρνει απευθείας 3 βάσεις, αφού είδε το forge και δεν νιώθει άμεση απειλή. Μετά απο ένα ελαφρώς καθυστερημένο Cybernetic core, θα επιλέξει Stargate με κάποια voidrays για παρενόχληση. Στο 11o λεπτό πλέον έχουμε δεί ξεκάθαρα τις επιλογές των παικτών. Διπλό Hydralisk Den για τον zerg παίκτη, όπου υποδεικνύει την επιθετικότητα του με αυτές τις μονάδες, και στο αντίπαλο στρατόπεδο γρήγορους templars με charged zealots.

Tα πρώτα 10 hydralisks θα κάνουν την εμφάνιση τους φάτσα κάρτα μπροστά στο 1ο expansion του ScoobyDoo, και όπως και αναδικνύει ο Melydron με τον σχολιασμό του, ο ScoobyDoo ΗΘΕΛΕ o αντίπαλος του να βγάλει στην επίθεση αυτά τα hydralisks. Η πρώτη αυτή επίθεση του είναι παντελώς άκαρπη απέναντι σε zealots και templars. Έχει ήδη όμως πάρει την 4η του βάση, και έχει ξεκινήσει το spire.

Στο 15ο λεπτό θα δούμε την πρώτη δυνατή επίθεση του ScoobyDoo στην 3η βάση του αντιπάλου του, άκρως εποικοδομητική και ισχυρή, η ζημιά είναι αρκετή, τόση ώστε παρόλο τον μεγάλο αριθμό των mutalisks, να αναγκάσει τον NoBuilderOrder σε GG. 

 • Tι μας άρεσε :

  Tα mindgames του ScoobyDoo με μονάδες απο Stargate.
 • Τι ΔΕΝ μας άρεσε :

  Ότι παρόλο ξάφνιασε τον ScoobyDoo με mutalisks τα χρησιμοποίησε με λάθος τρόπο στην 3η βάση του ScoobyDoo. Scout επίσης ελλιπές.

scooby-nbo1 scooby-nbo2 scooby-nbo3 scooby-nbo4

4

[GT]ScoobyDoo [P] VS NoBuildOrder [Z] | Waystation-Game3

Τον χάρτη χαμαιλέοντα αποφασίσαμε για το 3ο και νικητήριο σε αυτό το μικρό φιλικό αγώνα μεταξύ ScoobyDoo και NoBuildOrder. Tα προηγούμενα παιχνίδια ήρθαν 1-1 για τους παίκτες οπότε το κοινό μετά απο δημοψήφισμα ήθελε να δούμε ποιός θα είναι ο νικητής σε αυτό το bo3.
Δύο γρήγορα expansion θα δούμε για τον zerg παίκτη σε σύγκριση με τον αντίπαλο του, όπου καταλαβαίνει λόγω τεράστιων χώρων, θα πρέπει να παίξει με μεγαλύτερα ασφάλεια. Έτσι και βλέπουμε στο 7ο λεπτό να έχει ικανοποιητά κάνει ένα wall-off μπροστά απο την ράμπα της βασικής βάσης.

Έχει ήδη αποκτήσει το Robotics Bay ο ScoobyDoo , και έχει στην κατοχή του 2 immortals, μαζί με έναν λόχο απο zealots και έτσι εκφράζει την επιθετικότητα του γρήγορα γρήγορα πρίν κάν ο αντίπαλος του ξεδιπλώσει τις ορδές των Roaches.
Πυλώνας κοντά κοντά στις επιθετικές μονάδες βοηθάει με ενισχύσεις, και warprism λίγο αργότερα είναι η κίνηση που του δίνει την μεγάλη νίκη στον φιλικό αγώνα με τον συμπαίκτη του.

Ο ΝοBuildOrder έχοντας στο 8ο λεπτό τον αντίπαλο μέσα στην βάση του, έχει μιδαμινές επιλογές. Αν και είδε την κίνηση του immortal με τους zealots, ήταν πολύ αργά.

 • Tι μας άρεσε :

  Οι επιλογές του ScoobyDoo σε συνδιασμό με τα timing attakcs..
 • Τι ΔΕΝ μας άρεσε :

  Ότι ο NoBuildOrder πάλι δεν είχε επαρκή scout, και η επίθεση των 2 immortals με τον λόχο απο zealots ήταν μή αναστρέψιμη.

nbo-scooby-1 nbo-scooby-2 nbo-scooby-3 nbo-scooby-4

Κατεβάστε τα replays

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 23:27
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Scool

I Love the 'B' Side Of The Force | eSports Rules

Ιστότοπος: www.webhosting4u.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Season2 Maps Stream - Part1 Πρόγραμμα Live και ώρες τουρνουά »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή