Season2 Maps Stream - Part1

 • Γράφτηκε από τον 

Το Σάββατο 29 Μαρτίου κάναμε το 1ο μας stream μετά την επανέναρξη του HSL και δοκιμάσαμε σε ζωντανή μετάδοση, τους νέους χάρτες που έχουν ανακοινωθεί απο την Blizzard για την Season2. Το κοινό είχε μεγάλη συμμετοχή και στο stream αλλά και στα games, αφού ολοκληρώσαμε περίπου 2+ ώρες γεμάτες Starcraft. Ας δούμε σήμερα το 1ο μέρος της ημέρας εκείνης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Revision: 1

Μετά την μικρή μας εισαγωγή για την νέα σελίδα του HSL, καλωσορίσαμε στο Stream τον Melydron και τον [GTgr]Prince, όπου ήταν μαζί μας μέχρι το τέλος της βραδιάς με τον πολύτιμο σχολιασμό και συμβουλές τους.

1

Melydron [Z] VS NoBuildOrder [Z] | King Sejong Station Le

Η Starcraft μέρα μας ξεκίνησε με ένα ZvZ , Melydron εναντίον NoBuildOrder, στον χάρτη King Sejong Station LE.
Το match ξεκινάει με τον Melydron να προσπαθεί να εκμεταλευτεί τις δυνατότητες του χάρτη, παίρνοντας το speed upgrade για τα zerglings. Κάτι που τόνισε και ο [GTgr]Prince την ώρα του αγώνα.
Ο αγώνας ξεκίνησε σχεδόν στα ίσια και για τους 2 παίκτες, χωρίς να δούμε κάτι να διαφοροποιείται. Zerglings και baneling nest και για τους 2 παίκτες.

H διαφορά είναι ότι ελλείψει scouting του NoBuildOrder ο Μelydron επιλέγει να πάρει το speed upgrade για τα zerglings του αποκτώντας και το πλεονέκτημα στον αγώνα. Ο NoBuildOrder προσπαθεί με zerglings και κάποια banelings να βγάλει άμυνα στην αρχική επίθεση του Melydron, μάταια όμως, η ζημιά έχει γίνει γίνει. 
Οι απώλειες εργατών κυρίως, αλλά και στον στρατό, οδήγουν τον NoBuildOrder πολύ πίσω στον αγώνα. Στην αντίθετη πλευρά καμαρώνουμε τον Melydron καθώς σε ανοδική πορεία, παίρνει lair upgrade και Roach Waren, κάνει παραγωγή εργατών και αναβαθμίζει τον στρατό του. 
Μικρές μάχες στο κέντρο του χάρτη με zerglings και banelings δίνουν προσωρινές νίκες πάλι στον Melydron, ο οποίος έχοντας και το Roach Waren, θα βγάλει στην παραγωγή περίπου 20 Roaches. Οι άμυνες του NoBuildOrder μικρές και αδύναμες, και ιδίως με μηδενικό scouting, βρίσκετε εξ απροόπτου να αντιμετωπίζει την δυνατή επίθεση του αντιπάλου του.

Το GG δεν άργησε να έρθει καθώς ο στρατός του Melydron έκοβε και έραβε στις βάσεις του NoBuildOrder. O συγκεκριμένος χάρτης λογικά παίρνει και τον χαρακτηρισμό και του All-In χάρτη. 

 • Tι μας άρεσε :

  Η τακτική του Melydron να εκμεταλευτεί τον σχεδιασμό του χάρτη αλλά και η λεβεντιά του NoBuildOrder να μην παρατήσει το παιχνίδι.
 • Τι ΔΕΝ μας άρεσε :

  Η έλλειψη scouting απο τον NoBuildOrder σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Επίσης τα μπάνελινκ του [GTgr]Prince :D

mely-build1 mely-build2 mely-build3 mely-build4

2

Lalilulelo [Τ] VS Ronin [Z] | Overgrowth LE

Επόμενος αγώνας θα έχουμε ένα κλασσικό ΤvP, Lalilulelo εναντίον Ronin στον χάρτη Overgrowth LE. O Terran παίκτης επιλέγει να ξεκινήσει με το καλημέρα με ένα λαδοτύρι δίπλα στο natural expansion του Zerg παίκτη. 1 Proxy Barrack θα τοποθετηθεί λίγο δίπλα απο την 2η βάση του Ronin, βγάζοντας έναν Marine. Ίσως να ήταν πιό αποτελεσματικό αυτό το "cheese" με Reaper.
To SCV του Lalilulelo θα φτιάξει και ένα banker δίπλα στο 2ο hatchery του Ronin με 2 marines μέσα προσπαθώντας να το ρίξει χωρίς τύχη όμως. Λίγες απώλειες του Ronin με την καλή του άμυνα, του επιτρέπει να ενοχλήσει λίγο τον Terran παίκτη, και o αγώνας εξελίσετε σε ένα macro play παιχνίδι.

Αφού σταθεροποιηθούν λίγο τα expansions και οι οικονομίες των παικτών απο τις πρώτες επιθέσεις θα δούμε baneling nest σε συνδιασμό με speed upgrade στα zerglings απο τον Zerg παίκτη και factory με helions για τον Terran παίκτη.

Η 1η επίθεση του ronin δεν είναι και τόσο αποτελεσματική καθώς τα 2 bankers με τα λίγα helions είναι αρκετά για να κρατήσουν εκτός τον zerg παίκτη. Βλέποντας ο Ronin ότι ο Terran παίκτης θα ακολουθήσει Mech στρατηγική, θα "παρατήσει" τα Mutalisks που σχεδιάζε και θα επιλέξει να επιτεθεί με Swarmhosts. Με λάθος τρόπο θα λέγαμε καθώς τα 6 πρώτα swarmhosts, ενώ τα σχεδιάζει για περιορισμό του terran παίκτη, τα στέλνει με πολύ μικρή υποστήριξη. Αποτέλεσμα? Μια πολύ καλή δωρεά μονάδων στον αντίπαλο του.
Τα 2 thor's 10 marines και 2 hellbatt είναι αρκετά για να τον διώξουν απο την θέση του. Η οικονομία όμως του zerg παίκτη του επιτρέπει να συνεχίσει το παιχνίδι με swarmhosts.
Αυτή την φορά προσπαθεί να επιτεθεί στην 3η βάση του Terran παίκτη, με 13 swarmhosts, πάλι όμως κάνει το λάθος και τα έχει με λίγη υποστήριξη.
Oριακά θα φτάσουν κάποια roaches να βοηθήσουν στην προστασία των swarmhosts.

O Terran παίκτης τοποθετεί στην 3η βάση, 6 siege tanks, 2 thor's και 3 hellbatts.
Ισάξιο παιχνίδι μέχρι το 20ο λεπτό, με τους 2 παίκτες να προσπαθούν να βρούν "τρύπες" για να μπορέσουν να "σπάσουν" τις άμυνες και να μπούν στις βάσεις του αντιπάλου.
Ο Zerg παίκτης ώς πιό μπροστά στην οικονομία, θα είναι πιό άνετος στην παραγωγή στρατού και upgrades, ενώ ο Terran θα καθυστερήσει αρκετά να ξεκινήσει την 4η βάση του.

Ως πιό ανοιχτομάτης ο Zerg παίκτης Ronin, θα δεί την τρύπα στην 2η βάση του αντιπάλου του, και εκμεταλευόμενος την ανοιχτή ράμπα θα καταφέρει να τρυπώσει με όλα τα roaches.
Aπο ένα σημείο και μετά ο Ronin έχοντας το map control , θα είναι αυτός που θα καθορίσει την πορεία του παιχνιδιού.
Μετά και την επίθεση των 20 περίπου roaches, ο Terran παίκτης Lalilulelo είναι αναγκασμένος να δώσει το GG.

 • Tι μας άρεσε :

  Tα Swarmhosts στο σωστό timing αφού πρώτα κατέστρεψε τα 12 helions (χάνοντας έτσι το map control o Lalilulelo) με Zerglings και banelings.
 • Τι ΔΕΝ μας άρεσε :

  Ότι τα άφησε μόνα κι έρημα στο ηλιοβασίλεμα.

ronin-lali1 ronin-lali2 ronin-lali3 ronin-lali4

Μεθαύριο ακολουθεί το 2ο μέρος
Κατεβάστε τα replays
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 17:28
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Scool

I Love the 'B' Side Of The Force | eSports Rules

Ιστότοπος: www.webhosting4u.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 2ο Τουρνουά HSL Season2 Maps Stream - Part2 »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή